sage 100

Sage 100

La solució de gestió integral per créixer sense límits.
Creix amb Sage 100, la solució senzilla, eficaç i competitiva

Sage 100 és el primer ERP estàndard que integra totes les àrees de gestió de l'empresa. Una solució de gestió integral, obtinguda des de l'experiència d'un líder que compta amb 35 anys treballant al costat de la PIME, per créixer sense límits. Sage 100 s'ajusta a les necessitats particulars del seu negoci. Més de 600.000 usuaris en tota Europa i més de 20.000 a Espanya, avalen ja a Sage 100 com el ERP estàndard.

El creixement amb sentit, back-office Sage 100

Tots els processos organitzatius que configuren l'entramat del negoci i donen forma al mateix, però amb els quals el client no entra directament en contacte, estan perfectament gestionats per optimitzar la base de gestió.

Gestió 100
Compres, vendes, magatzems, fabricació i serveis

Comptabilitat i Finances 100
Àrea comptable, analítica pressupostaria i obligacions

Gestió Laboral 100
La nòmina i la gestió dels Recursos Humans

Anàlisi de Negoci 100
Visió global d'indicadors de negoci

Sage CRM
Agilitat i eficiència en la relació amb els clients

La millor imatge per a l'empresa, front-office Sage 100

Sent conscients de la vital importància de la gestió del front-office per a la bona marxa del teu negoci, amb Sage 100 pots abastar tots i cadascun dels aspectes de la gestió front-office que entren en contacte directe amb el client.

TPV 100
Per a la gestió de comerços i punts de venda

i-Commerce 100
El comerç electrònic, la tenda virtual i la publicitat en Internet

Factura electrònica
Estalvi de costos i simplificació del procés administratiu de facturació

Sage 100, adaptació a les teves necessitats

 

 

Sage 100 i7 ja està disponible!

 

Ja disposem de la versió i7 de Sage 100 en model de llicència i pagament per ús.

Amb el seu ERP Sage 100 i7, Sage estrena un nou model de comercialització que, a més del tradicional pagament per llicència, permetrà el sistema de subscripció segons el mòdul, responent així a les necessitats concretes de cada usuari.

En el seu esforç per apropar la tecnologia a les PIMES espanyoles, Sage ha llançat de la versió i7 del ERP Sage 100, solució que, a més d'incorporar novetats funcionals i de usabilitat, es podrà adquirir sota la modalitat de pagament per ús o subscripció, a més del pagament per llicència tradicional.
Sage 100 i7

Sage 100 i7: el nou model de subscripció està dirigit a totes aquelles empreses que vulguin pagar per l'ús que realitzen de la solució a cada moment, però disposant dels avantatges de tenir l'aplicació instal·lada en local. A més, el sistema de subscripció permet el model mixt de pagament per llicència o subscripció segons el mòdul del ERP Sage 100 i7, adaptant-se als requeriments dels usuaris.

Entre les millores incorporades per Sage 100 i7 destaquen el seu disseny més ergonòmic, la qual cosa suposa una major productivitat en accedir de manera més ràpida a les funcions principals; la millora en la conciliació bancària entre les anotacions comptables i bancaris; la nova gestió de projectes, signatura Xades, gestió de venciments per data expedició i/o operació, entre altres prestacions, a més dels mòduls connectats com a Obligacions Legals 100, Anàlisis de Negoci i l'enllaç amb Sage CRM.

L'ERP de Sage ve acompanyat del servei “Sage Contigo”, un àrea de suport des de la qual els usuaris de Sage 100 i7 podran obtenir tota la informació sobre els mòduls que utilitzen, veure i descarregar les últimes versions disponibles i accedir a tota la documentació existent, entre altres opcions.

Nosaltres implantem, actualitzem i l’assessorem sobre la nova versió Sage 100: Sage 100 i7.

A més, amb nosaltres pot disposar de Sage 100 i7 en Cloud Computing, allotjat en el núvol .

Informi's de tot referent al nou Sage 100 i7 posant-se en contacte amb nosaltres.